www.contactwithspace-ea.com

1η Δήλωση στην Ακρόαση Πολιτών – Ιστορία


Αυτή ήταν η πρώτη μου κατάθεση στην Ακρόαση Πολιτών. Ήταν η πρώτη κατάθεση ολόκληρης της εβδομάδας. Προσάρμοσα μεγάλο μέρος αυτής της κατάθεσης από το πρώτο μου βιβλίο, UFOs and the National Security State (V1), ειδικά από την Εισαγωγή. Σκέφτηκα πως θα ήταν ένας καλός τρόπος να ξεκινήσει η εβδομάδα.
                                                    
Richard Dolan, 29 Aπριλίου 2013

Το πρόβλημα των ΑΤΙΑ περιλαμβάνει στρατιωτικό προσωπικό από όλο τον κόσμο, για περισσότερα από εξήντα χρόνια, και είναι καλυμμένο με μυστικότητα. Επειδή αυτό το θέμα γελοιοποιείται σε τόσο μεγάλο βαθμό, είναι σημαντικό να τονίσουμε γιατί χρήζει σοβαρής προσοχής.


Οι ιστορίες για παράξενα αντικείμενα στον ουρανό ξεκινούν από πολύ πίσω στον χρόνο, αλλά από την δεκαετία του 1940 ως την δική μας εποχή, στρατιωτικό προσωπικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά άλλα έθνη έχει συναντήσει αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, οπτικά όπως και σε ραντάρ, μερικές φορές σε πολύ κοντινή απόσταση. Αυτά τα γεγονότα συνέβησαν όχι αρκετές, αλλά εκατοντάδες, ή, πιθανότατα, χιλιάδες φορές.


Μερκές φορές η συνάντηση δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια σταθερή ένδειξη στο ραντάρ ενός αντικειμένου που κινούνταν με ακατανόητη ταχύτητα, κάνοντας ελιγμούς που ήταν αδύνατοι. Μερικές φορές συμπεριλάμβανε την παραβίαση ευαίσθητου εναέριου χώρου. Συχνά συμπεριλάμβανε την αποστολή ενός ή περισσότερων αεροσκαφών για να αναχαιτίσουν το αντικείμενο. Κάποιες φορές, τα μέλη του πληρώματος έχουν ισχυριστεί πως είδαν ένα μεταλλικό, δισκοειδές αντικείμενο, μερικές φορές με φινιστρίνια, μερικές φορές με φώτα, το οποίο εκτελούσε ελιγμούς αποφυγής που φαίνονταν να είναι ευφυείς χειρισμοί. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, φαίνεται να συμπεριλαμβάνει την ανάκτηση ενός ΑΤΙΑ από τον στρατό. Σε μερικές άλλες περιπτώσεις συμπεριλαμβάνει τον τραυματισμό ή ακόμα και τον θάνατο στρατιωτικού προσωπικού. Σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό καταγεγραμμένων περιστατικών, τα μέλη του στρατιωτικού προσωπικού που συνάντησαν ΑΤΙΑ ήταν ακλόνητα σίγουροι πως αυτό που είδαν δεν ήταν φυσικό φαινόμενο.


Αυτή είναι μια ξεκάθαρα σοβαρή εξέλιξη, κι έχει αντιμετωπιστεί ως τέτοια από αυτές τις ομάδες που είναι επιφορτισμένες με την διατήρηση της εθνικής ασφάλειας. Η CIA, η  NSA και όλοι οι κλάδοι των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών έχουν δεχτεί αναφορές για ΑΤΙΑ και έχουν συζητήσει το  ζήτημα ως κάτι που χρήζει σοβαρού ενδιαφέροντος.


Κι όμως, ο στρατός και άλλα παρακλάδια της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει, για δημόσια κατανάλωση μόνο, τον μύθο ότι το πρόβλημα των ΑΤΙΑ δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, και σίγουρα δεν είναι το αποτέλεσμα μικρών πράσινων ανθρώπων.


Είμαστε όμως τυχεροί, επειδή, ξεκινώντας από την δεκαετία του 1970, ο νόμος για την Ελευθερία της Πληροφόρησης άρχισε να βοηθά τους ερευνητές να ανακαλύψουν κάποια από την αλήθεια που βρισκόταν πίσω από το προσωπείο της προπαγάνδας. Μάθαμε, για παράδειγμα, πως μερικοί αναλυτές του στρατού των ΗΠΑ αρχικά φοβήθηκαν πως ίσως να βρισκόταν η Σοβιετική Ένωση πίσω από το κύμα των «ιπτάμενων δίσκων» των δεκαετιών 1940 και 1950. Μελέτησαν αυτή την πιθανότητα και την απέρριψαν. Απέρριψαν επίσης την πιθανότητα να ήταν μυστική Αμερικανική τεχνολογία.


Τα περιθώρια των επιλογών στένεψαν όντως γρήγορα. Είτε ήταν κάτι πραγματικό και εξωγήινο, είτε ήταν κάτι «συμβατικό» αλλά ως τώρα άγνωστο ή ανεξήγητο. Ήδη, πριν το τέλος του 1947, ένα τμήμα αναλυτών στο Κέντρο Τεχνικών Πληροφοριών της Αεροπορίας (ATIC) στην αεροπορική βάση Wright-Patterson πίστευε πως τα ΑΤΙΑ είναι εξωγήινα. Πρίν το καλοκαίρι του 1948, η ομάδα ετοίμασε αυτό που ονόμασαν «Μια Εκτίμηση της Κατάστασης», όπου ανέφεραν την θέση τους για την εξωγήινη προέλευση των ΑΤΙΑ. Η απάντηση: η ομάδα διαλύθηκε και τα μέλη επανατοποθετήθηκαν αλλού.


Παρ’ όλα αυτά, χάρις στον νόμο για την Ελευθερία της Πληροφόρησης και το θάρρος κάποιων ανώτερων αξιωματικών να μιλήσουν δημόσια, έχουμε μια συλλογή δηλώσεων για τα ΑΤΙΑ που είναι τόσο πολυάριθμη, ώστε είναι αδύνατον να αναφερθούν όλες εδώ. Μερικές απ’ αυτές όμως, ίσως σας δώσουν μια γεύση σχετικά με το τι εννοώ.


Η ακόλουθη είναι από τον στρατηγό Robert B. Landry, υπασπιστή του προέδρου Harry S. Truman.
« Κλήθηκα ένα απόγευμα [του 1948] στο Οβάλ Γραφείο - ο Πρόεδρος ήθελε να με δει...Διατάχθηκα να του αναφέρω ανά τρίμηνο, αφού συμβουλευόμουν πρώτα ανθρώπους από την CIA σχετικά με το αν οποιαδήποτε περιστατικά με ΑΤΙΑ που τους αναφέρονταν μπορούσε να θεωρηθεί πως είχαν απειλητικές στρατηγικές επιπτώσεις ή όχι...»


Ο  Landry συνέχισε λέγοντας πως, σε συνδυασμό με την CIA, ενημέρωνε τον Πρόεδρο Truman ανά τρίμηνο για το υπόλοιπο της προεδρίας του. Αυτές είναι τουλάχιστον δεκαέξη ενημερώσεις. Θα θέλαμε ίσως να μάθουμε γιατί ένας άνθρωπος τόσο πολυάσχολος όσο ο Πρόεδρος Truman θα αφιέρωνε χρόνο από το πρόγραμμά του για να κάνει τόσο πολλές συναντήσεις σχετικές με τα ΑΤΙΑ. Κι όμως, δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο επίσημο αντίγραφο αυτών των ενημερώσεων.


Αυτή είναι μια δήλωση από μια άκρως απόρρητη αναφορά της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αεροπορίας «Ανάλυση των Περιστατικών Ιπτάμενων Αντικειμένων στις Η.Π.»


« Η συχνότητα των αναφερόμενων θεάσεων, η ομοιότητα πολλών χαρακτηριστικών που αποδίδονται στα παρατηρούμενα αντικείμενα και η ποιότητα των παρατηρητών συνολικά, υποστηρίζουν τον ισχυρισμό πως έχει όντως παρατηρηθεί κάποιου είδους ιπτάμενο αντικείμενο...Η προέλευση των συσκευών δεν είναι εξακριβώσιμη
Μια αναφορά της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αεροπορίας από το 1951, σχετικά με μια εναέρια συνάντηση ενός πιλότου μαχητικού αεροπλάνου:


[To  αντικείμενο] περιγράφηκε ως επίπεδο στο πάνω και το κάτω μέρος, και από την μπροστινή όψη φαινόταν να έχει στρογγυλές άκρες, ελαφρά λοξές...Δεν υπήρχαν ίχνη ατμού ή εξάτμισης, ούτε ορατό μέσο προώθησης. Περιγράφηκε να ταξιδεύει με τρομερή ταχύτητα.


Και μία ακόμα δήλωση από τα πρώτα χρόνια, από τον πρώην επικεφαλής της CIA, Roscoe Hillenkoetter, to 1960 :
Στα παρασκήνια, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας ανησυχούν σοβαρά για τα ΑΤΙΑ. Μέσω όμως της επίσημης μυστικότητας και της γελοιοποίησης, πολλοί πολίτες καθοδηγούνται να πιστεύουν πως τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα είναι ανοησίες.


Πόσο πιο σαφή δήλωση θα χρειάζονταν οι υπεύθυνοι πολίτες, οι ακαδημαϊκοί, τα μέσα  ενημέρωσης και η πολιτική ηγεσία για να απαιτήσουν να πάρουν μερικές λογικές απαντήσεις για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια σε σχέση με το φαινόμενο των ΑΤΙΑ;


Επειδή ασφαλώς το πρόβλημα δεν τελείωσε τις δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980. Συνεχίζεται ως σήμερα.


Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού του 2002, στην πόλη Waldorf του Maryland, δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν μια απίστευτη σκηνή: πολλά μαχητικά αεροπλάνα να κυνηγούν πολλά μεγάλα άγνωστα αντικείμενα γαλάζιου και πορτοκαλί χρώματος. Όλοι οι μάρτυρες, σε δύο από τους οποίους πήρα προσωπικά συνέντευξη, και αρκετοί από τους οποίους μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης, περιέγραψαν τις εκπληκτικές επιδόσεις αυτών των αντικειμένων. Η ίδια η Πολεμική Αεροπορία παραδέχτηκε πως είχε στείλει μαχητικά F-16 να ερευνήσουν άγνωστα αντικείμενα και παραδέχτηκε επίσης πως είχε ανιχνεύσει τουλάχιστον ένα ΑΤΙΑ στο ραντάρ. Μας είπαν πως το ΑΤΙΑ απλώς εξαφανίστηκε από το ραντάρ. Το συμπέρασμα της Αεροπορίας : μπορεί να ήταν «διάφορα πράγματα».
Ίσως θα θέλαμε να γνωρίζουμε...ακριβώς τι πράγματα;


Ποιό γαλάζιο αντικείμενο μπορεί να κατέβει σε γωνία 80 μοιρών, να σταματήσει και μετά να αντιστρέψει την πορεία του και να επιταχύνει απομακρυνόμενο από δύο αεροπλάνα F-16;


Πάνω από το αεροδρόμιο O’hare του Chicago, τον Νοέμβριο του 2006, είδαμε μια παρόμοια κατάσταση. Δώδεκα υπάλληλοι της United Airlines, συμπεριλαμβανομένου ενός τουλάχιστον πιλότου που βρισκόταν στο έδαφος, είδαν ένα δισκοειδές αντικείμενο να αιωρείται κάτω από τα σύννεφα. Έφυγε έπειτα επιταχύνοντας τόσο απότομα, που άφησε μια τρύπα στα σύννεφα.


Η United διέταξε τους υπαλλήλους της να σιωπήσουν, αλλά ένας από αυτούς ανέφερε το γεγονός. Αφού πρώτα αρνήθηκαν το περιστατικό, στη συνέχεια και η United και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πως, όντως αυτά τα άτομα είχαν υποβάλλει αναφορές για το ΑΤΙΑ. Μπορούμε λοιπόν να ρωτήσουμε ξανά : τι μπορεί να ήταν αυτό πάνω σε ένα από τα πιο μεγάλα αεροδρόμια του κόσμου, και ως προς τι η συνεχής μυστικότητα και η άρνηση;


Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πιο γνωστές πρόσφατες υποθέσεις. Υπάρχει ένας πραγματικά συγκλονιστικός αριθμός από αυτές. Οι δύο μεγαλύτεροι διαδικτυακοί τόποι για την συλλογή αναφορών στην Βόρεια Αμερική, το National UFO Reporting Center και το Mutual UFO network δέχονται συνολικά πάνω από 10.000 αναφορές κάθε χρόνο. Σαφώς πολλές ή οι περισσότερες από αυτές αποδεικνύεται πως είναι κάτι συνηθισμένο. Αν όμως εξετάσει κανείς αυτές τις αναφορές, μερικές από αυτές είναι πραγματικά απίστευτες και πολλές επίσης έχουν ερευνηθεί. Είναι ανεξήγητες, και –  τουλάχιστον με την συμβατική μας γνώση – μη εξηγήσιμες.


Ο συνδυασμός των εκπληκτικών επιδόσεων, των επίσημων δηλώσεων των επίλεκτων ανώτερων αξιωματικών και η σταθερή σιωπή και απόρριψη του θέματος από το πολιτικό κατεστημένο, υποδηλώνουν ένα πρόβλημα. Κι αυτό δεν είναι απλώς πρόβλημα γνωστικής ασυμφωνίας. Eίναι το πρόβλημα ενός πολιτικού συστήματος  στο οποίο οι τροχοί έχουν φύγει από την άμαξα.


Είναι επιτακτικό στό όνομα της επιστήμης και της υπεύθυνης δημόσιας πολιτικής, να ξαναβάλουμε τους τροχούς στην θέση τους και να ξεκινήσουμε μια αυθεντική, ανοιχτή διερεύνηση του φαινομένου. Απαιτούμε και αξίζουμε απαντήσεις από υπεύθυνους αξιωματούχους οι οποίοι θα έπρεπε να είναι ενήμεροι σχετικά με το τι συμβαίνει. Κι αν αυτοί δεν είναι, χρειάζεται όλοι μαζί να ερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε ποιός ακριβώς είναι αυτός που γνωρίζει.
Ευχαριστώ.

Πηγή: http://richarddolan.tumblr.com/