www.contactwithspace-ea.com

Ο Wilhelm Reich και τα ΑΤΙΑ

          

Δεύτερο μέρος: Εξετάζοντας τις αποδείξεις και τους ισχυρισμούς

By Peter Robbins

 

«Τι χρειάζονται για απόδειξη;» Δεν υπάρχει απόδειξη. Δεν υπάρχουν αυθεντίες σε καμμία περίπτωση. Δεν υπάρχει Πρόεδρος, Δικαστήριο, Βουλή ή Γερουσία σε αυτή την Γη που να έχει την κατάρτιση ή την ισχύ να αποφασίσει για το μέλλον της αυριανής γνώσης. Η προσπάθεια να αποδείξω κάτι άγνωστο σε κάποιους που έχουν άγνοια αυτής της έννοιας, ή που φοβούνται την απειλητική της δύναμη, δεν έχει νόημα. Μόνο οι παλιοί, καλοί κανόνες της μάθησης θα φέρουν τελικά την κατανόηση αυτού που έχει εισβάλλει στην γήινη ύπαρξή μας.(2xxii).

IΣτην εισαγωγή του Επαφή με το Διάστημα ο Δρ Βίλχελμ Ράιχ ρωτά τι συνιστά απόδειξη πως κάποια ΑΤΙΑ είναι προιόντα διανοιών που προέρχονται από κάπου αλλού εκτός από την γη. Εκτός από μια πραγματική θέαση ή μια εμπειρία επαφής, τι συνιστά απόδειξη για σας; Αν θεωρήσουμε ένα θέμα αρκετά ενοχλητικό, είμαστε ικανοί να προδικάσουμε οτιδήποτε προσφέρεται ως αποδεικτικό στοιχείο και να απορρίψουμε την αξία του-χωρίς να έχει σημασία πόσοι αυτόπτες μάρτυρες βεβαιώνουν την πραγματικότητα, πόσες φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί, ή πόσα τέστ έχουν γίνει σχετικά με το αντικείμενο. Το 1790 οι πέτρες που έπεφταν από τον ουρανό ήταν τρομακτική σκέψη, γιατί όχι άλλωστε; Είναι όντως τρομακτική σκέψη.

Μια παρόμοια διαμάχη υπάρχει και τώρα στο ζήτημα των ΑΤΙΑ και την πιθανότητα εξωγήινων επισκέψεων στις μέρες μας. Αν μη τι άλλο, έχουν γίνει σύμβολα του «αγνώστου» της εποχής μας και της κουλτούρας μας. Kι αυτό ενώ πολλοί γελούν ακόμα και με την πιθανότητα της ύπαρξής τους. Θα έπρεπε άραγε να μας εκπλήσει μια τέτοια δημοφιλής κατάσταση άρνησης; Mάλλον όχι. Ήδη από το 1947 – το ξεκίνημα της μοντέρνας εποχής θεάσεων ΑΤΙΑ – οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν ήδη εκπαιδευτεί καλά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την κυβέρνηση να αποδέχονται το όλο ζήτημα ως κάτι που στερείται επιστημονικότητας και σοβαρού ενδιαφέροντος. Πού πρέπει να ψάξουμε για «αποδεκτά» αποδεικτικά στοιχεία που να σχετίζονται με την ορθότητα των παρατηρήσεων, των συμπερασμάτων και των πορισμάτων του Ράιχ; Oι νόμιμες ενέργειες που ξεκίνησαν με τον νόμο για την Ελευθερία της Πληροφόρησης και, όταν ακόμα επιτρέπεται, η φυσική κυβερνητική διαδικασία της αναθεώρησης και του υποβιβασμού της ταξινόμησης χρονολογημένου, ευαίσθητου υλικού, έχουν με τον καιρό ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση χιλιάδων σελίδων εγγράφων, σχετικών με τα ΑΤΙΑ. Aυτά τα έγγραφα που δημιουργήθηκαν από πολλούς κλάδους και πολλά γραφεία των στρατιωτικών και κυβερνητικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών πληροφοριών, συμπεριλαμβάνουν επίσης πληροφορίες από πηγές του εξωτερικού.

Oι υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αυτά έχουν μια σταθερή τακτική να μην σχολιάζουν τα έγγραφα που δημοσιεύονται, επιβεβαιώνουν όμως την αυθεντικότητά τους. Aυτή η επιβεβαίωση με διευκόλυνε να στηρίξω την υπόθεση των ευρημάτων του Βίλχελμ Ράιχ.

Κυριολεκτικά κάθε είδος φαινομένου σχετικού με τα ΑΤΙΑ που παρατήρησε και κατέγραψε ο Ράιχ βρίσκεται στα στρατιωτικά έγγραφα και τα έγγραφα των υπηρεσιών πληροφοριών εκείνης της εποχής ή και νωρίτερα. Υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών και της κυβέρνησης, όπως και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, της  CIA, του FBI, της NSA, της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, της εταιρείας Rand, του επιτελείου των Αρχηγών των Σωμάτων, αρκετοί αστροναύτες της ΝΑSA και δύο Γενικοί Γραμματείς των Ηνωμένων Εθνών μοιράζονταν ή σκέφτονταν σοβαρά, γραπτώς, πολλά από τα συμπεράσματά του.

Τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν πως κάποια ΑΤΙΑ είναι όντως εξελιγμένα σκάφη κάποιου είδους, άγνωστης προέλευσης, και πως υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην λειτουργία τους, όπως αυτή παρατηρήθηκε, και στις ανακαλύψεις του Ράιχ για την δυναμική της λειτουργίας της ενέργειας.

Μιλώντας για την επιστημονική μεθοδολογία του Δρ. Ράιχ, μια πρώτη ερώτηση είναι η εξής: Μπορούμε να τον κατηγορήσουμε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του συγγραφέα Gerome Greenfield, για «βιασύνη και ανεπαρκή προσοχή ως προς την επιστημονική μέθοδο προκειμένου να καταλήξει στα συμπεράσματά του σχετικά με τα ΑΤΙΑ;» (3:140). Αντιμέτωπος με μια γνήσια επιστημονική πρόκληση για την οποία δεν υπήρχαν δείγματα να εξετάσει, με ελάχιστα εξειδικευμένα εργαστηριακά εργαλεία για να την επαληθεύσει και με δεδομένη την φανερή εχθρότητα από την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα, προχώρησε με όσο πιο υπεύθυνο τρόπο μπορούσε: παρατηρώντας, διαβάζοντας, φωτογραφίζοντας, δουλεύοντας με τον νεφοδιαλυτή και επιβεβαιώνοντας διαρκώς τα ευρήματά του συγκρίνοντάς τα με αυτά των υπολοίπων συναδέλφων του που ασχολούνταν με παρόμοια θέματα. Ακόμα πιο σημαντικό, χωρίς εργαλεία, συνέχισε να χρησιμοποιεί τα καλύτερα επιστημονικά του όργανα όσο πιο καλά ήταν ανθρωπίνως δυνατόν: τον έξοχο νου του και τις οξείες αισθήσεις του. Δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ η ικανότητα του Ράιχ να έχει βαθειά και παρατεταμένη επαφή με άβολο και δύσκολο υλικό.

Λόγω κάποιων από τα ιδιαίτερα προβλήματα και τους περιορισμούς που ήταν συνυφασμένοι με την υπεύθυνη επιστημονική έρευνα για τα ΑΤΙΑ εκείνη την εποχή, η επιλογή του ήταν ή να προχωρήσει εν γνώσει των περιορισμών που υπήρχαν σ’ αυτό το νέο πεδίο έρευνας, ή να μην προχωρήσει καθόλου· ο Ράιχ προχώρησε. Ο ρυθμός με τον οποίο ανακοινώθηκαν και δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων, των εμπειριών και των ευρημάτων του δεν ήταν «βιαστικός»· ήταν αυτός που απαιτούνταν δεδομένων των συνθηκών. Ο Ράιχ αγαπούσε την αλήθεια· επιδιώκοντας να αποκτήσει περισσότερη γνώση σχετικά με τα ΑΤΙΑ, ρίσκαρε την φήμη του. Κατέληξε όντως σε κάποια ενοχλητικά και μη δημοφιλή συμπεράσματα. Χρησιμοποίησε τις μόνες διαδικασίες και μεθοδολογίες που ήταν διαθέσιμες, έχοντας ως οδηγό του τριανταπέντε χρόνια εφαρμογής και χρήσης της σωστής επιστημονικής μεθόδου για να φτάσει σε αυτά τα ευρήματα.

Αξιοπιστία του Keyhoe

Η πρώτη πηγή γραπτών πληροφοριών του Ράιχ σχετικά με τα ΑΤΙΑ ήταν το βιβλίο του ταγματάρχη εν αποστρατεία Donald Keyhoe, με τίτλο FlyingSaucersAreReal, το οποίο τον εντυπωσίασε πολύ. Διάβασε επίσης το επόμενο βιβλίο του Keyhoe, FlyingSaucersfromOuterSpace που εκδόθηκε το 1953, και συνέχισε να  έχει τον συγγραφέα και το έργο του σε μεγάλη εκτίμηση. Ήταν δικαιολογημένη η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπιζε ο Ράιχ τα γραπτά του Keyhoe;

Τον Ιανουάριο του 1953, ο Albert Chop από το Γραφείο Δημόσιας Πληροφόρησης του Υπουργείου Άμυνας, έγραψε στον εκδότη του Keyhoe, , Henry Holt & Co.:

Eμείς στην Πολεμική Αεροπορία αναγνωρίζουμε τον Tαγματάρχη Keyhoe ως υπεύθυνο και ακριβή δημοσιογράφο. Η μακρά του σχέση και η συνεργασία του με την Πολεμική Αεροπορία στην μελέτη των αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων τον καθιστά κορυφαία αυθεντία σε αυτή την έρευνα. Η Πολεμική Αεροπορία και η υπηρεσία διερεύνησης του θέματος «Project Bluebook», έχουν γνώση του συμπεράσματος του Ταγματάρχη Keyhoe, πως οι «Ιπτάμενοι Δίσκοι» προέρχονται από έναν άλλο πλανήτη. Η Πολεμική Αεροπορία δεν έχει αρνηθεί ποτέ πως υπάρχει αυτή η πιθανότητα...αν οι προφανώς ελεγχόμενες μανούβρες που αναφέρονται από πολλούς ικανούς παρατηρητές είναι σωστές, τότε η μόνη εξήγηση που απομένει είναι η διαπλανητική απάντηση.

Μετά την συνταξιοδότησή του από την θέση του πρώτου διευθυντή της CIA, ο Ναύαρχος Roscoe Hillenkotter αποδέχτηκε την πρόσκληση του Keyhoe και συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της ερευνητικής οργάνωσης του Κeyhoe, Εθνική Επιτροπή Έρευνας των Εναέριων Φαινομένων (NICAP), της μεγαλύτερης οργάνωσης για τα ΑΤΙΑ, που είχε μεγάλη επιρροή και έχαιρε μεγάλου σεβασμού εκείνη την εποχή. Ο Hillenkotter ήταν αρκετά ευθύς όσον αφορά τα ΑΤΙΑ μετά την συνταξιοδότησή του από την υπηρεσία. Έχει καταγραφεί να λέει : «Τα άγνωστα αντικείμενα λειτουργούν υπό ευφυή έλεγχο. Είναι επιτακτικό να μάθουμε από πού προέρχονται τα ΑΤΙΑ και ποιός είναι ο σκοπός τους». Το πρωτοπόρο έργο του Keyhoe ήταν και είναι άξιο σεβασμού.

Αναφορές «Άστρων»

Παραθέτοντας από την Επαφή με το Διάστημα : «κάποια από τα φώτα που αναβοσβήνουν στο ουρανό δεν είναι πλανήτες ούτε απλανείς αστέρες, αλλά διαστημικές μηχανές»(2:xxii). Εδώ, όπως και σε άλλα σημεία, ο Ράιχ αναφέρει πως τα ΑΤΙΑ μερικές φορές μοιάζουν στην εμφάνιση με αστέρια. Υπάρχουν παρόμοιες αναφορές σε επίσημα αρχεία; Πολλές. Όπως μια αναφορά του τμήματος της Πολεμικής Αεροπορίας γραμμένη την 13η Ιανουαρίου 1981 από τον υποδιοικητή της βάσης Bentwaters της Π.Α στο Suffolk της Βρετανίας, τον Charles I. Halt. Περιγράφει μέρος του περιστατικού με το ΑΤΙΑ που συνέβη τον Δεκέμβριο του 1980 στις βάσεις Bentwaters-Woodbridge:

Αργότερα την νύχτα ένα κόκκινο φως σαν ήλιος παρατηρήθηκε ανάμεσα στα δέντρα. Κινούνταν τριγύρω και παλλόταν. Κάποια στιγμή φάνηκε να ρίχνει λαμπερά σωματίδια και μετά διασπάστηκε σε πέντε ξεχωριστά λευκά αντικείμενα και εξαφανίστηκε. Αμέσως μετά, παρατηρήθηκαν τρία αντικείμενα σαν αστέρια στον ουρανό, δύο στον βορρά κι ένα στο νότο. (Έγγραφο 2).

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από ένα επείγον τηλεγράφημα που στάλθηκε την 20η Σεπτεμβρίου 1976 από τον ακόλουθο Άμυνας της πρεσβείας των Η.Π.Α στην Τεχεράνη, στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, την CIA, τον Λευκό Οίκο και άλλους:

Δέχτηκα τέσσερα τηλεφωνήματα από πολίτες που ζουν στην περιοχή Shemiran της Τεχεράνης, που έλεγαν πως είχαν δει παράξενα αντικείμενα στον ουρανό. Κάποιοι ανέφεραν ένα αντικείμενο σαν πουλί, ενώ άλλοι ανέφεραν ένα ελικόπτερο με αναμμένο ένα φως. Δεν υπήρχαν ελικόπτερα σε πτήση εκείνη την στιγμή.

Αφού είπε στους πολίτες πως ήταν απλώς αστέρια και μίλησε με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Mehrabod, αποφάσισε να κοιτάξει και ο ίδιος. Είδε ένα αντικείμενο στον ουρανό παρόμοιο με αστέρι, μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Aναφορές αντικειμένων που έμοιαζαν με αστέρια (και ενδείξεις πως βρίσκονταν υπό ευφυή έλεγχο) από την βάση Peterson της Πολεμικής Αεροπορίας στο Colorado. Aπό το ημερολόγιο του διευθυντή της NORAD (Διοίκηση Ραντάρ Αεράμυνας της Βόρειας Αμερικής) την 8η Νοεμβρίου 1975:

Το προσωπικό ανίχνευσε αντικείμενα στα 10-13.000 πόδια [που ταξίδευαν] με 18 κόμβους στα 12.000 πόδια…Έχασαν επαφή με το ραντάρ, τα μαχητικά διέκοψαν στις 08.25, κοιτάζοντας στην περιοχή J331... Από τον σταθμό Στρτηγικής Εναέριας Διοίκησης: oι περιοχές είχαν αντικείμενα και μαχητικά· τα μαχητικά δεν έπιασαν το αντικείμενο...όταν τα μαχητικά έφτασαν στην περιοχή τα φώτα έσβησαν· όταν αναχώρησαν τα μαχητικά τα φώτα άναψαν πάλι... –Από την ομάδα ειδοποίησης σαμποτάζ: τα αναφερόμενα αντικείμενα αύξησαν ταχύτητα, ανέβηκαν σε υψόμετρο και τώρα δεν ξεχωρίζουν από τα αστέρια.

Δραστηριότητα των ΑΤΙΑ και σύννεφα

Σε διαφορετικές περιπτώσεις, ο Ράιχ παρατήρησε ότι ένιωθε πως υπήρχε άμεση σχέση ανάμεσα στην δραστηριότητα των ΑΤΙΑ και τα σύννεφα. Θεώρησε πως αν τα ΑΤΙΑ ήταν μηχανές που είχαν ως καύσιμο την οργόνη, η ΝΤΟΡ ήταν η εξάτμισή τους. Αν υπήρχε μια τέτοια σχέση, θα είχε λειτουργική βάση. Η παρουσία της ΝΤΟΡ θα κατέστρεφε τα σύννεφα. (2: 168-172). Τα ακόλουθα αποσπάσματα αναφέρονται στην δραστηριότητα της ΝΤΟΡ και την απουσία ιχνών ατμού.

  1. H γνώμη της Διοίκησης της Αεροπορίας σχετικά με τα ΑΤΙΑ προς τον επικεφαλής στρατηγό Twining  (μετέπειτα επικεφαλή του επιτελείου των αρχηγών των σωμάτων) την 23η Σεπτεμβρίου 1947 με τίτλο « περιγραφή των αντικειμένων από την διοίκηση»: Απουσία ίχνους εξάτμισης, εκτός από κάποιες περιπτώσεις που το αντικείμενο προφανώς λειτουργούσε υπό συνθήκες υψηλής απόδοσης.
  2. Ένα έγγραφο της Αεροπορίας χρονολογημένο το 1952: «Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ισχύος το σκάφος φαινόταν να έχει την ικανότητα να δημιουργεί μια  ξεκάθαρη διαδρομή διακόπτοντας τα σύννεφα - το πλάτος της υπολογίζεται σε μισό μίλι. Αυτό το φαινόμενο σημειώθηκε μόνο σε μια περίπτωση.
  3. Απόσπασμα με τίτλο «Κοινά Αναφερόμενα Χαρακτηριστικά»: Απουσία ίχνους εξάτμισης, εκτός από μερικές περιπτώσεις που αναφέρθηκε να έχει γαλαζωπό χρώμα, σαν εξάτμιση πετρελαιοκίνητου και διατηρήθηκε για περίπου μια ώρα. Άλλες αναφορές μιλούν για καφετί ίχνος καπνού.
  4. Υπόμνημα του FBI: Aπό τον αρμόδιο ειδικό πράκτορα, San Antonio, Texas. Προς J. Edgar Hoover, Διευθυντή. Θέμα: Προστασία Ζωτικών Εγκαταστάσεων, 31η Ιανουαρίου, 1947 – αναφορά σχετικά με ΑΤΙΑ που εθεάθη πάνω από την Alabama από τον κυβερνήτη, τον συγκυβερνήτη και επιβάτες της Eastern Airlines τον Ιούλιο του 1948. Eμφανίστηκε μέσα από ένα σύννεφο καταιγίδας μπροστά από το αεροπλάνο της Eastern Airlines και εξαφανίστηκε μέσα σε ένα άλλο, μόλις αποφεύγοντας την σύγκρουση με το αεροπλάνο.
  5. Σχετικά με την καταστροφή των σύννεφων ο Ράιχ παρατήρησε στην Αριζόνα: «Δώδεκα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από την περιοχή μας και τα ίχνη των εξατμίσεών τους διαλύθηκαν γρήγορα». Project Sign, η πρώτη περιεκτική αναφορά της Αεροπορίας για τα ΑΤΙΑ, Φεβρουάριος 1949, ταξινομημένο ως ΑΠΟΡΡΗΤΟ, παρατήρησε πως « δεν είναι γνωστό τα ΑΤΙΑ να προκαλούν φυσικά φαινόμενα, εκτός από μια περίπτωση που ένα σύννεφο στην τροχιά ενός ΑΤΙΑ εξατμίστηκε, δεν είναι βέβαιο πως οι νόμοι της μηχανικής (για παράδειγμα) επαρκούν για να το εξηγήσουν αυτό.
  6. Αναφορά από το Τμήμα Πληροφοριών του Στρατού από την  Kabul, Afghanistan την 3η Δεκεμβρίου 1959. Τέσσερις μέρες πριν, παρατηρήθηκε ένα λαμπερό αντικείμενο στην Mazar-I-Sharif στο βόρειο Afganistan, κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα από βορειο-ανατολικά προς νοτιο-δυτικά. Το αντικείμενο εξαφανίστηκε μέσα σε τρία λεπτά μέσα στα σύννεφα.
  7. Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Δανία μια Κυριακή πρωί, την 17η Νοεμβρίου 1974, από τον κύριο Lauersen με μια φωτογραφική μηχανή 35χλσ, ενώ έκανε περίπατο με τον σκύλο του. Κοίταξε ψηλά και είδε ένα αντικείμενο με σχήμα δίσκου να αιωρείται· είχε μεταλλική εμφάνιση, δημιουργούσε ένα σύννεφο γύρω του και μετά εξαφανίστηκε μέσα σε ένα σύννεφο λευκού ατμού.
  8. Ρωσσία, Νοέμβριος 1977, από μια ακαδημαική εργασία:  Πάνω από το Pulkovo, το ΑΤΙΑ διέγραψε στον ουρανό ένα τεράστιο 8 (οκτώ) και άφησε πίσω του ίχνος ατμού.

 

Συνεχίζεται...